Selitev brez stresa?

Dejstvo je, da je vsaka selitev stres. Medtem, ko iščete primerno nepremičnino, prodajate trenutno in pakirate vaše imetje, je iskanje pravega pomočnika za selitev zadnje, kar imate v mislih.

Četudi izberete najbolj cenjen selitveni servis, ni garancije, da bo vse potekalo brez težav. Vendar lahko marsikatero nevšečnost preprečite, če imate pravo ekipo in prostor. Proces pričnite s tem, da se seznanite česa ne počnite ob selitvi. Preberite nekaj najpogostejših napak, ki jih stranke delajo, zato, da jih vi ne boste.

PREDOLGO ODLAŠANJE

Čakate na vikend pred selitvijo, da pokličete selitveni servis, saj so vsi isti…Vendar to ni res. V kolikor selitve ne načrtujete vnaprej, se vam lahko zgodi, da ne boste prejeli najbolj optimalne ponudbe glede na ceno, vprašljiva pa je tudi kakovost storitev, saj v večini ostajajo podjetja, ki imajo priložnostne delavce, ki niso primerno izkušeni za to delo.

 

PRETIRANO VARČEVANJE

Seveda želite za storitev plačati najmanj, kot lahko, vendar bodite pozorni. Pri izbiri najugodnejšega ponudnika preverite, ali družba uporablja priložnostne, neizkušene delavce, ki niso pozorni na vaše dragocene stvari. Nekoliko višje cene skoraj vedno zagotavljajo usposobljene, strokovne in izkušene delavce, kateri vam bodo učinkovito opravili selitev in ne boste imeli bojazni, da bi vaše stvari končale kar na travi pred domom.

NE PREVERITE DOLOČENIH INFORMACIJ

Strokovni selitveni servis vam bo z veseljem odgovoril na vprašanja, ki jih boste imeli. Vprašajte o poteku in načinu dela, da dobite vse potrebne informacije kako dela potekajo od začetka do konca.

Preverite ali imajo strokovno znanje in zavarovanje odgovornosti, morebitne reference, kako podjetje zagotavlja, da se stvari preselijo profesionalno in varno, ipd.

DOGOVORI O PLAČILU VNAPREJ OZ. V GOTOVINI

Če gre za večjo, bolj zahtevno selitev, to ni dober znak. Poskusite se izogniti kakršnemu koli plačilu vnaprej ali plačevanju v gotovini, saj boste težje uveljavljali reklamacijo, v kolikor storitev ni opravljena kot dogovorjeno.