Mali dotiki, ki lahko prepričajo kupca

Domačo, razmetano, nepregledno nepremičnino lahko z manjšimi popravki spremenite v očem prijeten dom za potencialnega kupca. Svetovalci notranje opreme bi seveda preuredili stanje v zavidanja vreden dom, vendar če vaš proračun ni namenjen temu, lahko prostor obogatite z nekaj izboljšavami.

ŠOPKI IN CVETJE

Poiščite dolgotrajne sveže cvetove in rastline, z nežnim nevsiljivim vonjem, ki ne bodo hitro odvrgli cvetnih listov. Lepi cvetovi so ranunkule, kale, frezije, vrtnice, nageljni. Cvetove postavite v manjše urejene šopke v kratkih vazah. Pazite, da zamenjate vodo vsakih nekaj dni.

SKLEDA SADJA

Sadje je veljalo za simbol blaginje in sreče ter izobilja. Z dodatkom različnih sadežev, vam hitro doda nekaj barve in teksture, ki poživi monoton prostor. Najbolj primerno sadje so pomaranče, limona, zelena jabolka, izogibajte pa se bananam, jagodam, saj se hitro pokvarijo in pustijo neprijeten vonj.

VZGLAVNIKI

Z nekaj manjšimi vzglavniki spremenite videz prostora, da je le-ta videti bolj raztegnjen. Primeren je asimetrični videz, npr. štiri mali vzglavniki na kavču, dva na večjem počivalniku ali en na manjšem, v spalnici ena večja blazina in ena okrasna. Da zadeva ne zgleda preveč »umetna« izbirajte odtenke iz iste vrste barv, vendar z mešanimi vzorci.

 

POSTAVITEV BRISAČ

Ne glede na to ali brisačo obesite na palico ali prek obroča, najlepše je videti zloženo brisačo v trojčkih. To naredite tako, da z eno stranjo preklopite proti sredini, nato do druge, tako da se ne kažejo robovi, nato pa po dolžini prekrižate. Veliko lepše za pogled kot umazane ali neurejene brisače.

POSPRAVITE NOČNO OMARICO

Bolj, ko imate urejeno omarico, preprosto, samo z nekaj knjigami, majhno rastlino ali svetilko, bolj bo očem privlačna spalnica. Kar se tiče vaših osebnih slik, je morda bolje, da jih umaknete oziroma omejite na minimum. Kupec bo tako bolj kot na vaše osebno življenje osredotočen na nepremičnino.

POSPRAVLJENE OMARE

Razen, če imate omare  z vrati in ste prepričani, da kupec ne bo pokukal notri, je bolje, da so le-te urejene. Neorganizirana, razmetana omara daje občutek tesnobe, četudi morda ni tako. Prav tako poskusite, da odstranite neprimerne preproge, ki prostor zmanjšajo.