Želite za vašo nepremičnino iztržiti več? Ne počnite tega!

​Za večino lastnikov je nepremičnina njihova največja lastnina, kar pomeni, da gre za veliko denarja, ko pride čas za prodajo.Si želite iztržiti največ kot lahko v danem trenutku za vašo nepremičnino? Seveda. Zato se izogibajte tem šestim stvarem, ko se odločite za prodajo.

1. Neupoštevanje mnenja agenta
Čeprav tehnično za prodajo nepremičnine ne potrebujete nepremičninskega agenta, vam lahko prav ta pomaga pri boljši prodaji. Ker pozna trg in cene, ve, kako postaviti ceno, da bo nepremičnina našla kupca v kratkem času. Mnogo lastnikov se ne zaveda, da si kupci nepremičnino zapomnijo. V kolikor je cena že v začetku postavljena previsoko in se potem večkrat niža, dajete s tem signal, da se splača čakati. S tem pa nepremičnina izgublja svojo vrednost. Ena ključnih nalog dobrega agenta je tudi ta, da dela za vaš interes, kar pomeni, da je potrebno zaupanje vanj.


2. Zanemarjanje pomembnih popravil pred prodajo
V kolikor ima vaša nepremičnina manjše pomanjkljivosti, je dobro, da jih pred prodajo odpravite. Veliko boljši odziv boste dobili, če bodo stene čiste, brez plesni, vse delujoče pipe, dobro prezračeni prostori, delujoča svetila, urejena zelenica ipd. Vsaka malenkost pripomore k boljšemu vtisu o nepremičnini. 


3. Fleksibilnost za možnost ogledov
V kolikor je vaša nepremičnina težje »dostopna« za oglede, se lahko zgodi, da kupec, ki je zainteresiran za nakup, na ogled ne bo čakal dolgo. V primeru, da je nepremičnina prazna, lahko ključe izročite agentu (kateri naj vam izroči pisno potrdilo o prejemu, nato pa mu ga vrnete, ko ključe prejmete nazaj oziroma se ti izročijo kupcu).
 

4. Hišni ljubljenčki
Četudi ste ljubitelj hišnih ljubljenčkov, je dobro, da v času ogledov niso prisotni. Včasih lahko kupce zmoti njihov vonj ali pa so nanje alergični. To jim vsekakor pokvari prvi vtis. Namesto, da bi se ukvarjali z vašo nepremičnino, se ukvarjajo z ljubljenčkom ali težavo, ki jo imajo ob njihovi prisotnosti.


5. Nepripravljenost na sprejem ponudb in pogajanja
Mnogi ljudje so lahko čustveno navezani na svojo nepremičnino. Vendar ni priporočljivo, da ti občutki zameglijo vašo vizijo oz. onemogočajo transparentno prodajo. V idealnem svetu bi prodali svoj dom za bistveno višjo ceno od realne, vendar morate upoštevati, da kupec vidi nepremičnino glede na realno vrednost in se bo najverjetneje želel za končno ceno še pogajati. Zaupajte svojemu agentu, da se pogaja v vašem imenu in vam pomaga doseči najboljšo ponudbo.


6. Spregledanje stroškov ob prodaji
Še preden se odločite za prodajo, morate skrbno preveriti tudi stroške, ki vas ob in po prodaji še čakajo. Strošek agencije oziroma sestave pogodbe, notarja, davki ipd. 
Ne veste kakšni ti stroški so? Za osnovne informacije se lahko obrnete tudi na nas.

#1 - Želite za vašo nepremičnino iztržiti več? Ne počnite tega!